1 november, 2017

DIÓS HÓKIFLI GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER DOLCI SÜTEMÉNYLISZTTEL

DIÓS HÓKIFLI GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER DOLCI SÜTEMÉNYLISZTTEL
Címke: , ,

Megosztás

Diós hókifli gluténmentesen
Nutrifree mix per Dolci süteményliszttel

300 g Nutrifree mix per Dolci
200 g vaj
100 g cukor
2 db L-es méretű tojás
(ha kisebbek a tojások, az összsúlyt vegyük figyelembe 2×65 g)

Töltelék:
200 g dió, megpirítva és megdarálva
80 g cukor
10 g vaníliás cukor
20 g apróra vágott kandírozott narancshéj vagy 1 g friss reszelt narancshéj
15 ml rumaroma
100 ml tej

Szóráshoz:
100 g porcukor
20 g vaníliás cukor

A töltelék hozzávalóit egy lábasban takarék lángon addig melegítjük kevergetve, amíg a cukor felolvad. Ezután levesszük a tűzről és félre tesszük, hogy szoba hőmérsékletűre hűljön.
Egy nagyobb tálban a tészta alapanyagait egyneművé gyúrjuk.

Hűtőben legalább 20 percig pihentetjük fóliával lefedve, majd vastagon lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk.
( Ha a tészta és benne a vaj melegszik, úgy lesz nehezebben kezelhető. Ilyenkor gyúrjuk össze újból és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a vaj visszaszilárdul a tésztában, majd folytassuk a munkát. )
Nagy méretű  ( 8-9 cm átmérőjű ) pogácsaszaggatóval vagy egy bögre segítségével köröket szúrunk ki a tésztából.

Fél teáskanálnyi diótölteléket teszünk rá,

majd feltekerjük és kiflinek formázzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket

és tojással lekenjük a tetejét.


160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kifliket. Ahogy kivettük a sütőből, még melegen megszórjuk a porcukor és vaníliás cukor keverékével

és hagyjuk a tepsin kihűlni.