Home / Desszert / MADÁRTEJ 2 ( NÖVÉNYI TEJJEL )
10 március, 2018

MADÁRTEJ 2 ( NÖVÉNYI TEJJEL )

Posted in : Desszert on by : gmchef Címke: , , , ,

Megosztás

Madártej 2
( növényi tejjel )

 

 

2 liter Alpro Kókusztej
10 db L-es méretű tojás
320 g cukor
20 g vaníliás cukor
csipet só
A tejet a 200 g cukorral valamint a vaníliás cukorral egy lábasban forráspontig melegítjük.
Közben 4 tojás fehérjét a sóval és a fennmaradó 120 g cukorral kemény habbá verjük.
A habot 2 db evőkanál segítségével az éppen csak gyöngyöző tejbe szaggatjuk és fedő alatt alacsony hőmérsékleten, 2 percig gőzöljük, félidőben megfordítva, majd tepsire szedjük.
A maradék sárgáját és az egész tojásokat habosra keverjük és lassan adagolva hozzáöntjük a forró tejet. Majd kis lángon vagy vízgőz felett folyamatos kevergetés közben 85°C-ra melegítjük.
!!!! Ha ezt a hőmérsékletet túllépjük, kicsapódik a tojás és ‘ikrás’ lesz!!!!
A kész madártejet üveg vagy porcelán tálba öntjük és a habgaluskákkal együtt szoba hőmérsékletűre hűtjük.
Ezt követően a galuskákat a madártejre helyezve, légmentesen lefóliázzuk és alaposan kihűtjük (4-6 óra).