29 augusztus, 2017

RÁNTOTT SAJT GLUTÉNMENTES SÉF MÓDRA 3 FÉLE SAJTBÓL

RÁNTOTT SAJT GLUTÉNMENTES SÉF MÓDRA 3 FÉLE SAJTBÓL
Címke: , ,

Megosztás

Rántott sajt Gluténmentes Séf módra 3 féle sajtból

 

5 dkg vaj
5 dkg rizsliszt
2,5 dl tej
3 x 15 dkg sajt: karaván, trappista, gouda ( 3 féle félkemény sajt, az egyik lehetőleg füstölt )

Bundázáshoz:
5 dkg rizsliszt
2 db 60 g – os  tojás
10 dkg darált burgonyapehely
3 dl étolaj (sütéshez)

2 literes lábasban a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a rizslisztet és takarék lángon 1 percig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejet folyamatos  keverés mellett, majd a lábast a tűzre visszatéve továbbra is kevergetve takaréklángon besűrítjük. A lereszelt sajtokat hozzáadjuk és addig melegítjük míg  el nem olvadnak. Őzgerinc vagy kenyérsütő formát kibélelünk fóliával (folpack) és beleöntjük a folyékony sajtos masszát. Egyenletesen  eloszlatjuk. Mikor szoba hőmérsékletű, hűtőbe tesszük minimum 3 órára.
A hűtőből kivéve 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
DUPLÁN PANÍROZZUK, AHOGY A SIMA RÁNTOTT SAJTTAL IS TENNÉNK: Rizslisztbe, felvert  tojásba, burgonya pehelybe forgatjuk, majd még egyszer megismételjük a tojásban és burgonyapehelyben történő panírozást. Fél órára visszatesszük a hűtőbe, hogy  a sajt állaga megfelelő legyen a sütéshez. Forró olajban max. 1-1 percig sütjük mind a két oldalát. Mivel csak a panírnak kell színt kapnia ennyi idő elég,  tovább sütni nem szükséges.

 

Rácsra szedjük lecsepegtetni. Majonézzel tálaljuk.
A sütéshez lapátkanalat használjunk. Villával megszúrni NEM SZABAD, mert kifolyik a sajt a panírból.
Ha nem szeretnénk egyszerre az összes sajtot felhasználni, akkor szeletenként bepanírozva, folpackba csomagolva le is fagyaszthatjuk. A felhasználás előtt kivesszük, engedjük kiolvadni és a fent említett módon 1-1 perc alatt készre sütjük.