NOKEDLI RIZSLISZTTEL TOJÁS NÉLKÜL
Tags: gluténmentes, nokedli gluténmentesen, nokedli rizslisztből, nokedli tojás nélkül, tojásmentes
Nokedli rizsliszttel tojás nélkül
1,5 – 2 adag
100 g rizsliszt
10 g étolaj
3 g tojáspótló Orgran
csipet só
200 ml víz
( A nokedli hófehér, de ha egy picike őrölt kurkumát tesznek hozzá, még a színe is olyan lesz, mint az „igazinak”. )
A vizet az olajjal felforraljuk, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Alacsony lángon csomómentesre keverjük, majd szoba hőmérsékletűre hűtjük.
3 g Orgran tojáspótlót 30 g vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztes masszához és alaposan összedolgozzuk.
Gyöngyöző forrásban lévő enyhén sós vízbe hagyományos módon beleszaggatjuk és kifőzzük.
Mikor kifőtt, szűrőbe szedjük és hideg vízzel leöblítjük. Majd tapadásmentes serpenyőben kevés zsiradékon ( olaj / vaj ) visszamelegítjük. Így nem lesz ragacsos.