VEGYES ÍZELÍTŐ – KASZINÓTOJÁS
Tags: gluténmentes, kaszinótojás, rizsliszt, tojáskrém
Vegyes ízelítő – Kaszinótojás
10 db
Kaszinó tojás krémje:
50 +50 g vaj
50 g rizsliszt
2 dl tej
1 g só
1 g bors
20 g porcukor
30 g mustár
1/4 reszelt szerecsendió
5 db egészben keményre főzött tojás félbe vágva
Az 50 g vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel és gyors mozdulatokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg elválik a lábas oldalától. Sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük, majd kihűtjük. Mikor szoba hőmérsékletűre hűlt, folpackba csomagoljuk és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve 50 g szoba hőmérsékletű vajjal, a villával összetört tojássárgájával, valamint a mustárral és a porcukorral habosra keverjük.
Habzsák segítségével a krémet a félbe vágott főtt tojások fehérjébe, a sárgája helyére töltjük.
Ha hidegtálat készítünk, a francia saláta alapot megformázzuk és ezen rendezzük el a töltött tojásokat. Még tovább gazdagíthatjuk a tálat, ha torma krémmel töltött sonkatekercset, orosz hússalátával töltött paradicsomot vagy kaliforniai paprikát, esetleg sajtokat is teszünk rá.