Home / Előétel / VEGYES ÍZELÍTŐ – TORMA KRÉMES SONKATEKERCS
28 december, 2017

VEGYES ÍZELÍTŐ – TORMA KRÉMES SONKATEKERCS

Posted in : Előétel, Rizslisztből készítettem on by : gmchef Címke: , , ,

Megosztás

Vegyes ízelítő – Torma krémes sonkatekercs

10 adag

10 szelet sonka

Tormakrém:
50 +50 g vaj
50 g rizsliszt
2 dl tej
50 g ecetes reszelt torma
1 g só
1 g bors
20 g porcukor
1/4 reszelt szerecsendió


Az 50 g vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel és gyors mozdulatokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg elválik a lábas oldalától. Sózzuk, borsozzuk és kihűtjük. Mikor szoba hőmérsékletűre hűlt folpackba csomagoljuk és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve 50 g szoba hőmérsékletű vajjal, a tormával és a porcukorral habosra keverjük.
Habzsák segítségével a kiterített sonkaszeletekre csíkokat húzunk belőle, majd feltekerjük a sonkát.
Ha hidegtálat készítünk, a francia saláta alapot megformázzuk és ezen rendezzük el a sonkatekercseket. Még tovább gazdagíthatjuk a tálat, ha kaszinó tojást, orosz hússalátával töltött paradicsomot vagy kaliforniai paprikát is teszünk rá.