HABCSÓK TOJÁS NÉLKÜL
Tags: csicseriborsó konzerv, habcsók, habcsók tojás nélkül, vegán habcsók
Habcsók TOJÁS NÉLKÜL
1:2-höz az arányban növelhető a habcsók mennyisége
1 rész konzerv csicseriborsó leve ( figyeljünk rá, hogy ne sózott legyen )
2 rész porcukor
Mi 160 g csicseriborsó levet és 320 g porcukrot használtunk.
( Hogy a csicseriborsó se menjen kárba, saláta készült belőle, amit frissen sült húsokhoz ajánlok. A recept „Csicserborsó saláta” néven elérhető a blogon. )
A csicseriborsó levét minimum 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe, amíg kellően lehűl. Ezt követően kézi habverő segítségével verjük fel, amíg kemény habot nem kapunk. Ez kb. 5-8 perc.
( ha fejre fordítjuk az edényt nem csúszik ki belőle ) A porcukrot kanalanként adjuk a habhoz, minden adag után jól kikeverve a masszát.
Sütőpapírral bélelt tepsire halmokat vagy karikákat, esetleg hosszúkás babapiskótaszerű formákat nyomunk habzsák segítségével,
majd a 110 fokra előmelegített sütőbe tesszük szárítani alsó-felső sütési módozatban.
15-20 percenként nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a keletkező gőz el tudjon távozni. Nekünk 2 óra hossza alatt száradt ki tökéletesen ez a mennyiség. Ha fel tudjuk emelni a habkarikákat a sütőpapírról, akkor jó az állaga.
Ha kivettük a sütőből tegyük rácsra hűlni.
Az így készített habcsók teljes mértékben egyenértékű ízben és állagban is a tojásból készülttel.