MASCARPONE KRÉMES PISKÓTATEKERCS CSOKIS „SUBÁBAN” GLUTÉNMENTESEN

MASCARPONE KRÉMES PISKÓTATEKERCS CSOKIS „SUBÁBAN” GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , , ,

Megosztás

Piskótatekercs csokis-mandulapelyhes „subában” gluténmentesen

A  piskóta

 4 db tojás ( ” L”-es méretű 60-65 g-os )
80g kristály cukor
100 g barna rizsliszt
( barna vagy sima fehér rizsliszttel is működik )

Az elkészítés menete: nézd meg a videót!
140 fokos sütőben alsó-felső sütéssel 30 percig sütöttük a tésztát.

Mascarpone krém

250 g mascarpone
175 g zsíros tejföl vagy Creme fraiche
80 g kristály cukor
10 g vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd kikapart magja
citrom és narancs reszelt héja

Baracklekvár ízlés szerinti mennyiség

A krém hozzávalóit habverő segítségével addig keverjük, amíg a cukor elolvad benne. A kihűlt piskótát vékonyan megkenjük baracklekvárral, egyenletesen eloszlatjuk rajta a mascarpone krémet és feltekerjük a tésztát.
A csoki „suba” 
250 g étcsokoládé
250 g habtejszín
100 g porcukor
100 g vaj
 
A csokoládét apróra törjük és hozzákeverjük a forráspontig melegített tejszínt. Addig kevergetjük, amíg a csoki és a tejszín homogén állagú lesz. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vajat, majd gépi habverő segítségével habosra keverjük. Fakanál vagy szilikonos lapát segítségével vastagon megkentem és „megpaskolgattam”. Ettől lett borzas. A mandulát száraz serpenyőben megpirítottam és megszórtam vele a süti tetejét.