MASCARPONE KRÉMES PISKÓTATEKERCS CSOKIS „SUBÁBAN” GLUTÉNMENTESEN
Tags: csoki krém, gluténmentes, mascarpone krém, piskóta, rizsliszt
Piskótatekercs csokis-mandulapelyhes „subában” gluténmentesen
A piskóta
4 db tojás ( ” L”-es méretű 60-65 g-os )
80g kristály cukor
100 g barna rizsliszt
( barna vagy sima fehér rizsliszttel is működik )
Az elkészítés menete: nézd meg a videót!
140 fokos sütőben alsó-felső sütéssel 30 percig sütöttük a tésztát.
Mascarpone krém
250 g mascarpone
175 g zsíros tejföl vagy Creme fraiche
80 g kristály cukor
10 g vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd kikapart magja
citrom és narancs reszelt héja
Baracklekvár ízlés szerinti mennyiség
A krém hozzávalóit habverő segítségével addig keverjük, amíg a cukor elolvad benne. A kihűlt piskótát vékonyan megkenjük baracklekvárral, egyenletesen eloszlatjuk rajta a mascarpone krémet és feltekerjük a tésztát.
A csoki „suba”
250 g étcsokoládé
250 g habtejszín
100 g porcukor
100 g vaj
A csokoládét apróra törjük és hozzákeverjük a forráspontig melegített tejszínt. Addig kevergetjük, amíg a csoki és a tejszín homogén állagú lesz. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vajat, majd gépi habverő segítségével habosra keverjük. Fakanál vagy szilikonos lapát segítségével vastagon megkentem és „megpaskolgattam”. Ettől lett borzas. A mandulát száraz serpenyőben megpirítottam és megszórtam vele a süti tetejét.