TÚRÓS GOMBÓC KÓKUSZ MORZSÁBAN GLUTÉNMENTESEN

TÚRÓS GOMBÓC KÓKUSZ MORZSÁBAN GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , , ,

Megosztás

Túrós gombóc kókusz morzsában gluténmentesen

Tésztához:
1 kg héjában főtt burgonya
20 dkg burgonyapehely
15 + 5 dkg rizsliszt
5 db L-es méretű tojás
3 g só

Megforgatni a gombócot:
20 dkg kókusz reszelék vagy finomra darált reggelizőpehely
10 dkg vaj

Töltelékhez:
30 dkg túró
5 dkg mazsola
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 g reszelt citromhéj
2 g reszelt narancshéj

A túrót áttörjük egy üvegtálba. A mazsola kivételével a túrót krémesre keverjük a többi  hozzávalóval. A megmosott átválogatott mazsolát a végén keverjük bele.

A kókuszreszeléket serpenyőben vajon világos barnára pirítjuk takarék lángon folyamatosan kevergetve. Ha elérte a kívánt színt félre tesszük.

A héjában megfőzött, kihűlt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. Egy tálban összegyúrjuk 15 dkg rizsliszttel, 5 tojással, 3 g sóval, 20 dkg burgonyapehellyel.
A nyújtódeszkát rizsliszttel megszórjuk. A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük és nyújtófával fél centi vastagra nyújtjuk.  Majd 5 x 5 cm – es lapokra vágjuk. 1 dkg túrótölteléket halmozunk a közepére.

Négy sarkát középre hajtjuk és tenyerünkkel gombócot hengerelünk.

Nagy lábasban(5 literes) vizet forralunk 5 g sóval. A gombócokat beletesszük, mikor a víz tetejére feljönnek kiszedjük.

Kissé lecsepegtetjük és a pirított kókuszba, morzsába vagy éppen finomra darált reggelizőpehelybe forgatjuk.

Porcukorral megszórva tálaljuk.