SZEZÁMMAGOS „KÍNAI” CSIRKEMELL TEFF LISZTTEL ÉS TEFF MACCHERONIVAL
Szezámmagos „kínai” csirkemell
Teff liszttel és Teff tésztával
800g csirkemell
80g Mix al Teff Dolci ( a cukor tartalma miatt )
5 g só + 1g a panírmasszába
170 g víz
4 dl olaj a sütéshez
Máz
200g ketchup
100g méz
1g chilli
3dkg szezámmag
200 gr víz
Zöldséges barna tészta
400 g Pasta al Teff Maccheroni tészta
50 g olaj
30 g cukor
300 g vöröshagyma
200 g sárgarépa
300 g káposzta vagy cukkini
200 g karalábé
200 g fehérrépa
A máz elkészítése:
A szezámmagot enyhén megpirítjuk egy serpenyőben. Összekeverjük a mézzel, ketchuppal, chilivel és egy perc alatt összeforraljuk.
A csirkemellet megmossuk és falatnyi kockákra vágjuk, majd megsózzuk. A lisztet, a sót és a vizet egynemű masszává keverjük és 10 percig állni hagyjuk. A húst ebben a masszában megforgatjuk és bő olajban 4-5 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetjük az olajtól és a szezámmagos mázban megforgatjuk.
Zöldséges pirított tészta
Nagy lábasban az olajon a cukrot megolvasztjuk, rátesszük a kockára vágott vöröshagymát és nagy lángon pirítjuk 1 percig. Majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt zöldségeket. További 3 percig pirítjuk nagy lángon folyamatosan kevergetve.
A zöldségeket külön NE sózzuk, mert levet engednek, inkább a tészta főző vizében legyen egy kicsit több só!
Az előzőleg száraz serpenyőben 3-4 percig pirított, majd sós vízben kifőzött és leszűrt barna tésztát beleforgatjuk a a zöldségkeverékbe.