ZSÚRKENYÉR GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTBŐL

ZSÚRKENYÉR GLUTÉNMENTESEN NUTRIFREE MIX PER PANE LISZTBŐL
Tags: , , ,

Megosztás

Zsúrkenyér gluténmentesen Nutrifree mix per Pane lisztből


Az egyik leggyakrabban sütött kenyér itthon. Semmi extra, több vagy más hozzávalóra nincs szükség. Csak liszt, élesztő, olaj és víz. A végeredmény egy ropogós a kérge, igazi fehér kenyér, aminek puha a belseje és amikor kisült fantasztikus az illata.





Hozzávalók:

500 g Nutrifree mix per pane
420 gr langyos víz
10 g cukor
7 g porélesztő
16 g kacsa zsír vagy olaj
kacsa zsír vagy olaj kenéshez
( Schar mix B vagy Penny Free liszt esetén 2 csipet só )





A sütőbe egy hőálló tálban az egyik sarokba eltolva kb. 1.5-2 dl vizet teszünk, ami végig bent is marad, majd 50 fok alsó-felső sütési módozaton előmelegítjük.

Az élesztőt 100 ml vízben elkevertem a cukorral. A dagasztógépbe öntöttem a lisztet, az élesztős cukros vizet, a zsiradékot és a maradék 320 ml vizet is.  Dagasztani kezdtem a géppel, kb. 5-8 percig.

Majd enyhén olajozott deszkán kettészedtem a tésztát, pár mozdulattal átgyúrtam, megformáztam és a liszttel megszórt bagett sütőformába helyeztem.

Ecset segítségével vékonyan átkentem a tetejét kacsazsírral és késsel keresztirányban bevágtam pár helyen.


45-50 fokon kelesztettem 50 percig.

Anélkül, hogy a tésztát kivenném, feltekerem a hőfokot 200 fokra és 30 perc alatt készre sütöm.

Majd sütőből kivéve azonnal lekentem vízbe mártott ecsettel a felületét.


A képen látható bagett és zsemle 30 percet sült 200 fokon