Home / Kenyér / péksütemény / Zsúrkenyér Nutrifree mix per Pane lisztből
8 május, 2017

Zsúrkenyér Nutrifree mix per Pane lisztből

Posted in : Kenyér / péksütemény on by : gmchef Címke: , , ,

Megosztás

Zsúrkenyér Nutrifree mix per Pane lisztből

 

500 g liszt
400 ml langyos víz
10 g cukor
7 g Haas porélesztő
kacsazsír vagy olaj kenéshez

Az élesztőt 100 ml vízben elkevertem a cukorral. A dagasztógépbe öntöttem a lisztet, az élesztős cukros vizet és a maradék 300 ml vizet is.  Dagasztani kezdtem a géppel, kb. 5-8 percig. Majd lisztezett deszkán kettészedtem a tésztát, pár mozdulattal átgyúrtam, megformáztam és a liszttel megszórt bagett sütőformába helyeztem. Ecset segítségével vékonyan átkentem a tetejét kacsazsírral és késsel keresztirányban bevágtam pár helyen.


45 fokon kelesztettem 50 percig úgy, hogy a sütő aljába egy tepsiben 2-3 dl vizet tettem.
30 percig sütöttem 200 fokon alsó-felső sütésen.
Ha kicsit vastagabb kérget szeretnénk a bagettnek, akkor a sütőt 30 perc után feltekerem 230 fokra és hőlégkeverésre állítom át, így még 3 – 5 percet sütöm.
Majd sütőből kivéve azonnal lekentem vízbe mártott ecsettel a felületét.
A tepsiben a víz a sütés végéig bent maradt.

A képen látható bagett 30 percet sült 200 fokon, majd még 5 percet 230 fokon.

A képen látható bagett és zsemle 30 percet sült 200 fokon.