Alföldi Gulyásleves

Alföldi Gulyásleves
Tags: ,

Megosztás

Alföldi gulyás leves

10 adag

gulyásleves



Hozzávalók:

1,2 kg marhalábszár
50dkg vöröshagyma
50dkg burgonya
40dkg sárgarépa
20dkg fehér répa
(petrezselyem gyökér)
10dkg zeller
10dkg zsír(liba)
2g köménymag
1dkg fűszerpaprika
40dkg tv paprika
20dkg paradicsom
1dkg fokhagyma
4dkg só (asztali)

6l-es fazékba kiolvasztjuk a zsírt, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paprikát, a köménymagot és a sót.
Kevergetve 5 percig lassan pároljuk. Félrehúzzuk a tűzhelyről és megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot és 3dl vízzel fedő alatt pároljuk. Ezalatt a húst 2×2 cm-es kockákra összevágjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát és a zellert. Fedő alatt pároljuk, mint egy pörköltet. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a kis kockára vágott fehér és sárgarépát, valamint az 1×1 cm-es kockákra vágott burgonyát. Felöntjük 2,5L vízzel és addig főzzük amíg minden alapanyag puhára nem főttek.