16 július, 2017

BARACKOS-TÚRÓS PITETEKERCS NUTRIFREE MIX PER DOLCI LISZTTEL

BARACKOS-TÚRÓS PITETEKERCS NUTRIFREE MIX PER DOLCI LISZTTEL
Címke: , , , ,

Megosztás

Barackos – túrós pitetekercs Nutrifree mix per Dolci liszttel

 

400 g Nutri Free mix per Dolci
200 g vaj
1 csomag gm sütőpor ( Haas )
1 csomag vaníliás cukor
250 ml joghurt ( Danone Natur pille )
50 g cukor
csipet só
1 db tojás ( kenéshez ) elhagyható!

Töltelék:
250 g túró
4 közepes méretű őszibarack
60+60 g kristálycukor
fahéj
1 csomag vaníliás cukor
citrom és narancs reszelt héja

A barackot meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra feldaraboljuk. A cukor felével és ízlés szerint fahéjjal megszórjuk.
A túrót lecukrozzuk és kb. fél órát állni hagyjuk. Ezután áttörjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a reszelt narancs és citromhéjat, valamint a barackot.

A tészta hozzávalóit, először a száraz, aztán a nedvest, egy tálban összekeverem, majd a nyújtódeszkán egyneművé gyúrom. Folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem a tésztát. A nyújtódeszkára sütőpapírt teszek, meglisztezem és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtom.
Rátesszük a tölteléket egy vékony kb. 2 cm-es csíkban és a papír segítségével tekerünk egyet a megtöltött tésztán, de csak annyit, hogy a tölteléket beburkoljuk.
A töltött részt levágjuk a tésztáról és ahol a tésztaszélek összeérnek alaposan összenyomkodjuk és ha szükséges a henger formát megigazítjuk.
A töltést addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. A tortasütő forma alját sütőpapírral béleljük és a töltött hengereket csigaformába rendezzük rajta. A különálló tésztákat szorosan egymás mellé helyezve folytatjuk a csigatekerést.

Nekem 4 töltött henger jött ki ebből a tésztamennyiségből. A tortakarika oldalrészét ugyan köré tettem, de e nélkül is formában marad a tészta.
A tetejét tojással megkenjük és a 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt mi még egy kis mandulával és szórócukorral is megszórtuk.