ZÖLDBORSÓ LEVES CSIRKESZÁRNNYAL ÉS CSURGATOTT TÉSZTÁVAL
Zöldborsó leves
csirkeszárnnyal és csurgatott tésztával
10 adag
A leves hozzávalói:
500 g friss, kifejtett zöldborsó
500 g csirkeszárny
300 g sárgarépa
150 g fehér répa
100 g vöröshagyma
20 g liba- vagy kacsazsír
20 g só
1 csomag petrezselyem
Csurgatott tészta hozzávalói:
1 db tojás
60 g rizsliszt
A leves elkészítése:
A csirkeszárnyakat egy száraz serpenyőben a tűzhelyen közepes lángon kissé megpirítjuk. Félretesszük őket egy tányérra.
A serpenyőben a finomra vágott hagymát a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a 0.5 x 0.5 cm-es kockákra vágott megtisztított zöldségeket. 1 percig pirítjuk, majd egy 5 literes fazékba átöntjük az egészet. Beletesszük a csirkeszárnyakat, a sót és 3 liter vízzel felöntjük.
Amikor a zöldségek és a csirkeszárny félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a levest készre főzzük.
A csurgatott tészta készítése:
A tojást a rizsliszttel és egy csipet sóval simára keverjük.
Félrehúzzuk a levest a tűzről és folyamatos kevergetés mellett, nagy lyukú szűrőből a lisztes-tojásos keveréket belecsurgatjuk.
A levest újra felforraljuk, a tűzhelyről levéve a finomra vágott petrezselymet is belekeverjük.