FEHÉR CSOKI TORTA KANDÍROZOTT GYÜMÖLCSÖKKEL

FEHÉR CSOKI TORTA KANDÍROZOTT GYÜMÖLCSÖKKEL
Tags: , , , ,

Megosztás

Fehér csoki torta kandírozott gyümölcsökkel

 

 

Piskóta:
6 db L-es méretű tojás
( 60-65 g, ha kisebb tojásokkal dolgozunk, akkor a 6 x 65 g = 390 g legyen a tojások összsúlya!!!)
180 g rizsliszt
180 g kristálycukor
5 g étolaj

Az egész tojásokat a cukorral robotgép segítségével közepes fokozaton kemény habbá keverem ( minimum 5 perc ). Belekeverjük a lisztet és az olajat. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntve 140 fokos sütőben alsó-felső sütési módozaton készre sütjük, nekem 70 perc volt ( tűpróba )

 

Fehér csoki krém:
750 ml habtejszín
400 g fehér csoki

A habtejszínt forráspontig melegítjük, majd az apróra tört fehér csokoládéra csorgatjuk folyamatos keverés mellett.
A csoki felolvadása után is még 2 percig kevergetjük. Szoba hőmérsékletűre hűtjük, majd folpackkal lezárva minimum 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

70 g vegyes aszalt vagy kandírozott gyümölcs
30 g cukor
3 dl vízbe
10 ml mandulakivonat

Apró kockára vágjuk az aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket. A 3 dl vízhez adjuk a cukrot és a mandulakivonatot, majd összemelegítjük, amíg a cukor elolvad.  A gyümölcsöket beletesszük és legalább 3 óra hosszát benne hagyjuk.

A torta összeállítása:

A fehér csoki krémet gép segítségével habbá verjük.

 


A megsült és kihűlt piskótát 3 egyenlő részre vágjuk. Az alsó lapot a gyümölcsök áztató levének 1/3-val meglocsoljuk.
A krém egyharmad részével megkenjük,

megszórjuk a gyümölcsök harmadával.

Majd ezeket a műveletet megismételjük még egyszer a középső piskótalappal. Locsoljuk,

megkenjük

és gyümölccsel megszórjuk.

A legfelső tésztalapot ráhelyezzük a krémre, majd meglocsoljuk

 

és a torta teljes felületét bevonjuk a csokikrémmel.

Ízlés szerint díszíthetjük kandírozott gyümölcsökkel, fehér vagy étcsokoládéból öntött figurákkal és tejszínhabbal.