STEFÁNIA VAGDALT GLUTÉNMENTESEN ( TOJÁSSAL TÖLTÖTT EGYBEN SÜLT FASÍRT )
Stefánia vagdalt gluténmentesen
A posztban videós segédlet!
A hagyományostól annyiban tér el, hogy az áztatott zsemlét főtt rizzsel helyettesítjük.
A fasírozott hozzávalói: 10 adag
darált hús 1000 g (sertéslapocka, pulykacomb stb)
rizs 150 g
só 20 g + 10 g
piros paprika 10 g
őrölt bors 1g
tojás 1db
6 db 8 percig főzött, majd jeges vízben lehűtött tojás
vöröshagyma 100 g
fokhagyma 10 g
őrölt köménymag 2 csipet
majoranna 2 csipet
liba zsír v. olaj 100 g
ELKÉSZÍTÉSE:
A darált húst a sóval, a borssal, majorannával, piros paprikával, az 1db tojással és az őrölt köménymaggal összekeverjük egy tálban lefedve hűtőbe tesszük.
Fazékban 1l sós(1dkg)vízben fedő alatt puhára főzzük a rizst. Leszűrjük, hideg vízzel lemossuk,lecsepegtetjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk és 10dkg zsírban vagy olajban kevergetve üvegesre pirítjuk, majd a tűzről levesszük és belereszeljük a fokhagymát.
Kihűtjük, majd hozzákeverjük a húshoz a rizzsel együtt.
Rudat formázunk belőle, belehelyezzük a főtt tojásokat, majd a tepsibe fektetjük.
A formázáshoz a videóban látható technikát ajánlom!
1dl vizet öntve alá 50 perc alatt megsütjük 150 Celsius fokon.