FRANKFURTI LEVES GLUTÉNMENTESEN

FRANKFURTI LEVES GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , ,

Megosztás

Frankfurti leves





Hozzávalók: 10 adaghoz

20 dkg füstölt húsos szalonna
5 dkg libazsír
30 dkg vöröshagyma
50 dkg kelkáposzta
50 dkg krumpli
5 g fokhagyma ( 2-3 gerezd )
1 csomó petrezselyem
50 dkg frankfurti virsli
1 g kömény mag
2 gr törött bors
2 gr majoranna
2 dkg só
habarás:
tejföl 3 dl
rizsliszt 4 dkg

Az elkészítés menete:

A szalonnát gyufaszál méretű darabokra vágjuk. 5 literes fazékba  tesszük. Kiolvasztjuk a szalonna zsírját a libazsírral. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit üvegesre fonnyasztunk. Hozzáadjuk az 1×1 cm-re vágott burgonyát és a nagyobb kockákra vágott kelkáposztát. Sóval(1dkg) őrölt borssal, majorannával, zúzott fokhagymával ízesítjük és 2,5 liter vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk.
Mikor a zöldségek megpuhultak beletesszük a forró sütőben megpirított, felkarikázott virslit. A tűzről levéve habarással besűrítjük: 1 literes tálban 3dl tejfölt és 4dkg rizsliszttel habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd 2dl vízzel simára és a leveshez öntjük.
Kiforraljuk, kb. 2 perc múltán elkészült. Tálalásnál petrezselyemmel, tejföllel díszítjük. Mi egy kis sonka chipset is sütöttünk hozzá.