Home / Levesek / FRANKFURTI LEVES GLUTÉNMENTESEN
7 február, 2017

FRANKFURTI LEVES GLUTÉNMENTESEN

Posted in : Levesek on by : gmchef Címke: , , ,

Megosztás

Frankfurti leves

10adag16473767_1384586094897065_7646710289971470633_n

20dkg füstölt húsos szalonna
5dkg libazsír
30dkg vöröshagyma
50dkg kelkáposzta
50 dkg krumpli
5 g fokhagyma ( 2-3 gerezd )
1 csomó petrezselyem
50dkg frankfurti virsli
1g kömény mag
2gr törött bors
2gr majoranna
2dkg só
habarás:
tejföl 3dl
rizsliszt 4dkg

A szalonnát gyufaszál méretű darabokra vágjuk. 5 literes fazékba  tesszük. Kiolvasztjuk a szalonna zsírját a libazsírral. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit üvegesre fonnyasztunk. Hozzáadjuk az 1×1 cm-re vágott burgonyát és a nagyobb kockákra vágott kelkáposztát. Sóval(1dkg) őrölt borssal, majorannával, zúzott fokhagymával ízesítjük és 2,5 liter vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk.
Mikor a zöldségek megpuhultak beletesszük a forró sütőben megpirított, felkarikázott virslit. A tűzről levéve habarással besűrítjük: 1 literes tálban 3dl tejfölt és 4dkg rizsliszttel habverő segítségével csomómentesre keverjük, majd 2dl vízzel simára és a leveshez öntjük.
Kiforraljuk, kb. 2 perc múltán elkészült. Tálalásnál petrezselyemmel tejföllel díszítjük. Mi egy kis sonka chipset is sütöttünk hozzá.