Home / Főételek / PÁROLT KÁPOSZTA
28 november, 2017

PÁROLT KÁPOSZTA

Posted in : Főételek on by : gmchef Címke: , , ,

Megosztás

Párolt káposzta

( kb. 5 adag )

50 g étolaj
1 kg vörös vagy fehér fejeskáposzta
100 g vöröshagyma
80-100 g kristálycukor
10 g só
1 g köménymag
20 g 20%-os ecet

A káposztát megmossuk vékonyra csíkokra felvágjuk vagy uborkagyaluval leszeleteljük.
2 literes lábasban a zsiradékkal a cukrot világos színűre karamellizáljuk.
Rátesszük a megtisztított, vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Mikor megfonnyadt rátesszük a káposztát és bösszeforgatjuk. Megsózzuk,
hozzá adjuk a köményt és fedő alatt takarék lángon készre pároljuk ( néha megkeverve ). Mikor megpuhult, ráöntjük az ecetet és még 2 percig fözzük.
Megkóstoljuk és ha szükséges utánaízesíthetjük még sóval vagy cukorral.


Sült húsok köreteként kínálhatjuk.

Sertéssült párolt káposztával és hagymás tört burgonyával

Konfitált kacsacomb burgonyapürével és párolt káposztával