COCO-CHOCO, GLUTÉNMENTES KÓKUSZOS CSOKI
Tags: bounty, coco choco, csoki, gluténmentes, kókusz, tejmentes, tojásmentes
Coco-choco, gluténmentes kókuszos csoki
Ha első ránézésre nagyon emlékeztetne minket egy, az üzletekben is kapható kókuszos csokoládéra, az nem a véletlen műve. 😃 Nagyon-nagyon közeli rokona, nem csak kinézetre, de ízre is. Mindezt úgy, hogy glutén-, tej- és tojásmentes is!
Attól függően, hogyan és milyen formát adunk neki, lehet bonbon, szelet csoki, de éppen szaloncukor is.
Hozzávalók formázástól függően 22-30 darabhoz:
400 ml kókusztej ( Lidl-ös konzervdobozos )
80-100 g cukor
30 g keményítő
50 g kókuszliszt
200 g 70%-os étcsokoládé
A keményítőt, a cukrot és a kókuszlisztet egy lábasban összekeverjük. Hozzáadjuk a kókusztejet és habverővel csomómentesre keverjük. Majd továbbra is kevergetve pudingsűrűségűre főzzük. Ez nagyjából 1 perc a forrástól számítva. Félre húzzuk és szobahőmérsékletűre hűtjük.
A formázzuk kedvünk szerint:
Készíthetünk egyszerűen golyókat, hengerformát, de szilikonos formába is tölthetjük.
Minimum egy órahosszára a hűtőbe tesszük, mielőtt bevonjuk a csokival.
Csokoládéval vonjuk be:
Vízgőz fölött megolvasztjuk az apró darabokra tört csokoládét:
Egy kis lábasba tegyünk vizet és kezdjük melegíteni. Helyezzünk rá egy fém tálat úgy, hogy az alja ne érjen a vízbe. Ebbe a tálkába tesszük a csokoládét és spatulával kevergetve teljesen felolvasztjuk.
Ügyeljünk rá, ha 55 fok fölé melegszik a csokoládé összecsomósodik!
Villával a formázott kókuszmassza alá nyúlunk, az alját megmártjuk, majd egy kanál segítségével meglocsoljuk-bevonjuk csokival. Lecsepegtetjük, majd helyezzük szilikonos sütőpapírra. Ha mindegyikkel készen vagyunk tegyük hideg helyre, hogy a csokoládébevonat megdermedjen.
Száraz, hűvös helyen tároljuk.