SAJTOS PARTYFALATOK GLUTÉNMENTESEN

SAJTOS PARTYFALATOK GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , , , , ,

Megosztás

Sajtos partyfalatok gluténmentesen


Ez egy tökéletes vendégváró „sós” aprósütemény.
Nagyon egyszerű, se élesztő, se sütőpor nem kell a tésztájába, rizslisztből elkészíthető és amiről senki nem fogja megmondani, hogy gluténmentes.
Ha nem akarunk, a formázással sem kell bajlódni, csak felkockázzuk és mehet a sütőbe. Akár előző nap is megsüthetjük, mert a benne lévő sajttól nem fog kiszáradni, viszont jól zárjuk el, hogy kibírja másnapig.






Hozzávalók:

220 g félkemény sajt ( Cheddar sajtot használtam )
80 g vaj
165 gr rizsliszt
1 g só
1 db L-es méretű tojás ( 60-65 g )

rizsliszt szóráshoz



Az elkészítés menete:

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.

Az összes hozzávalót egy tálba mérjük és egynemű, homogén állagú tésztává gyúrjuk. ( Ne legyenek benne fehéres foltok! )
Folpackba csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

A rizsliszttel enyhén megszórt felületre fordítjuk és 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát.



Olajozott élű késsel vagy pizzavágó segítségével kocka vagy keskeny rúd formára vágjuk.
Ha van hozzá kedvünk akár kis méretű linzerszaggatóval különböző formákat is vághatunk a tésztából.




A felületét ecset segítségével nagyon kicsit megvizezzük, majd így megszórhatjuk mákkal, köménymaggal, szezámmaggal, durva szemű sóval, sajttal vagy éppen amivel szeretnénk.



180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módozaton 18-20 perc alatt készre sütjük.