TÚRÓS GOMBÓC KÓKUSZ MORZSÁBAN GLUTÉNMENTESEN
Tags: gluténmentes, gombóc, kókusz morzsa, rizsliszt, túrós gombóc
Túrós gombóc kókusz morzsában gluténmentesen
Tésztához:
1 kg héjában főtt burgonya
20 dkg burgonyapehely
15 + 5 dkg rizsliszt
5 db L-es méretű tojás
3 g só
Megforgatni a gombócot:
20 dkg kókusz reszelék vagy finomra darált reggelizőpehely
10 dkg vaj
Töltelékhez:
30 dkg túró
5 dkg mazsola
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 g reszelt citromhéj
2 g reszelt narancshéj
A túrót áttörjük egy üvegtálba. A mazsola kivételével a túrót krémesre keverjük a többi hozzávalóval. A megmosott átválogatott mazsolát a végén keverjük bele.
A kókuszreszeléket serpenyőben vajon világos barnára pirítjuk takarék lángon folyamatosan kevergetve. Ha elérte a kívánt színt félre tesszük.
A héjában megfőzött, kihűlt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. Egy tálban összegyúrjuk 15 dkg rizsliszttel, 5 tojással, 3 g sóval, 20 dkg burgonyapehellyel.
A nyújtódeszkát rizsliszttel megszórjuk. A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük és nyújtófával fél centi vastagra nyújtjuk. Majd 5 x 5 cm – es lapokra vágjuk. 1 dkg túrótölteléket halmozunk a közepére.
Négy sarkát középre hajtjuk és tenyerünkkel gombócot hengerelünk.
Nagy lábasban(5 literes) vizet forralunk 5 g sóval. A gombócokat beletesszük, mikor a víz tetejére feljönnek kiszedjük.
Kissé lecsepegtetjük és a pirított kókuszba, morzsába vagy éppen finomra darált reggelizőpehelybe forgatjuk.
Porcukorral megszórva tálaljuk.