Orosz hússalátával töltött paradicsom, gluténmentes
Posted in : Előétel on
Tags: hússalátával töltött paradicsom, orosz hússaláta
Emlékszik még rá valaki?
Az orosz hússalátával töltött paradicsom gyerekkorom egyik nagy kedvence!
Akkoriban az EMKE-nél, a Jégbüfében és a Mézes mackónál volt a kínálatban.
Először még szakács tanulóként készítettem, mivel a Kárpátia étterem étlapján is szerepelt, mint hideg előétel. 🙂
Akkoriban az EMKE-nél, a Jégbüfében és a Mézes mackónál volt a kínálatban.
Először még szakács tanulóként készítettem, mivel a Kárpátia étterem étlapján is szerepelt, mint hideg előétel. 🙂
Receptje (10 adaghoz)
– 40dkg levesben főtt marhahús
– 20dkg héjában főtt burgonya
– 20dkg alma
– 10dkg csemege uborka
– 30dkg majonéz
– 40dkg levesben főtt marhahús
– 20dkg héjában főtt burgonya
– 20dkg alma
– 10dkg csemege uborka
– 30dkg majonéz
A burgonyát és az almát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk a hússal és az uborkával, majd összekeverjük a majonézzel.
Ezt töltjük a kivájt paradicsomokba.
Ezt töltjük a kivájt paradicsomokba.
A képen kígyóuborka és extrudált GM kukoricakenyérrel tálalva.
Bármilyen kevésbé zsíros, főtt vagy sült húsból (például grillcsirke vagy sertés sült maradékból) is elkészíthető!
Bármilyen kevésbé zsíros, főtt vagy sült húsból (például grillcsirke vagy sertés sült maradékból) is elkészíthető!