CUKKINI, PADLIZSÁN, PAPRIKA ÉS PARADICSOM TÖLTVE GLUTÉNMENTESEN
Tags: gluténmentes recept, mediterrán zöldségköret, töltött cukkini, töltött padlizsán, töltött zöldségek
Cukkini, padlizsán, paprika és paradicsom töltve gluténmentesen
Hozzávalók:
200 g rizs
300 g padlizsán ( 1 db )
300 g cukkini ( 1 db )
500 g paradicsom ( 3 db )
1 db kaliforniai paprika
100 g vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 g só
2 g törött bors
30 ml olaj
1 teáskanál oregáno
1 g chili pehely
A padlizsánt, a cukkinit félbevágjuk, a paradicsomnak és a paprikának kalapot vágunk. Mindegyiknek kikaparjuk a belsejét.
A rizst enyhén sós vízben majdnem, hogy készre főzzük, majd leszűrjük és lemossuk.
Serpenyőben megforrósítjuk az olajat és 3-5 perc alatt megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldségek kikapart belsejét és a zúzott fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel és kb. 5-10 percig pároljuk, majd hozzákeverjük a rizst is. A zöldségeket és a rizst sem kell teljesen puhára párolni, mert a sütőben még tovább puhulnak.
Tepsibe állítjuk az üreges zöldségeket és a belsejébe kanalazzuk a rizses tölteléket.
A kalapokkal letakarjuk a paradicsomot és a paprikát. Nagyon kevés ( 1 dl ) vizet öntünk a zöldségek alá és 15-20 perc alatt 200 fokos sütőben átforrósítjuk őket.
Köretként, de önálló főételként is megállja a helyét.