CUKKINI, PADLIZSÁN, PAPRIKA ÉS PARADICSOM TÖLTVE GLUTÉNMENTESEN

CUKKINI, PADLIZSÁN, PAPRIKA ÉS PARADICSOM TÖLTVE GLUTÉNMENTESEN
Tags: , , , ,

Megosztás

Cukkini, padlizsán, paprika és paradicsom töltve gluténmentesen





Hozzávalók:

 200 g rizs
300 g padlizsán ( 1 db )
300 g cukkini ( 1 db )
500 g paradicsom ( 3 db )
1 db kaliforniai paprika
100 g vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 g só
2 g törött bors
30 ml olaj
1 teáskanál oregáno
1 g chili pehely



A padlizsánt, a cukkinit félbevágjuk, a paradicsomnak és a paprikának kalapot vágunk. Mindegyiknek kikaparjuk a belsejét.

A rizst enyhén sós vízben majdnem, hogy készre főzzük, majd leszűrjük és lemossuk.

Serpenyőben megforrósítjuk az olajat és 3-5 perc alatt megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldségek kikapart belsejét és a zúzott fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel és kb. 5-10 percig pároljuk, majd hozzákeverjük a rizst is. A zöldségeket és a rizst sem kell teljesen puhára párolni, mert a sütőben még tovább puhulnak.

Tepsibe állítjuk az üreges zöldségeket és a belsejébe kanalazzuk a rizses tölteléket.




A kalapokkal letakarjuk a paradicsomot és a paprikát. Nagyon kevés ( 1 dl ) vizet öntünk a zöldségek alá és 15-20 perc alatt 200 fokos sütőben átforrósítjuk őket.

Köretként, de önálló főételként is megállja a helyét.