MUFFIN – CUPCAKE RIZSLISZTTEL
Tags: gluténmentes cupcake, gluténmentes muffin, muffin rizsliszttel
Muffin – Cupcake
550 g sárgarépa, megtisztítva, lereszelve
300 g rizsliszt
300 g olvasztott vaj
250 g barna cukor
1 csomag sütőpor
1 mokkás kanál fele szódabikarbóna
4 tojás ( L-es méretű )
1 g fahéj
A cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is és óvatosan összeforgatjuk. A sütőformába belehelyezzük a kis papír kapsznikat és megtöltjük őket a tésztával.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a muffint 25 perc alatt készre sütjük. A muffin tetejét díszíthetjük:
tejszínhabbal
ízesített mascarpone krémmel ( cukor, reszelt citrom és narancs héja, rum vagy mandula aroma )
szörppel, gyümölcslével, esetleg ételfestékkel színezett mascarpone krémmel
vagy éppen tojásfehérje felvert habjával, amit szakácsfáklyával
„megpiríthatunk.”
Ha megdíszítettük, már cupcakenek nevezzük.