BOUNTY TORTA GLUTÉNMENTESEN, LISZTMENTES RECEPT
Bounty torta
Kókusz tészta alap:
20dkg kókuszreszelék
40dkg kristálycukor
6 tojásfehérje (120g)
1g citromhéj reszelék
1g narancshéj reszelék
A kókuszreszeléket, a kristálycukrot, a tojásfehérjéket, a citrom és narancshéjat egy lábasban összekeverjük, majd folyamatos keverés közben felforrósítjuk 86°C-ra. Sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük és 140 fokos sütőben szárítva sütjük kb 50-55 percet. (a teteje kopogós száraz tapintású, mint a habcsók ). Szoba hőmérsékletűre hűtjük, a sütőpapírt eltávolítjuk, majd a kókuszos tészta alapot visszatesszük a kapcsos torta formába.
Csokoládé krém:
6 tojássárga
0.5 l tej
15 dkg kristálycukor
10g vaníliás cukor
20g zselatin
0.5 l tejszín
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg kakaópor
A tejet feltesszük forrni. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral. Majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a forró tejet. A tűzhelyre visszatéve 85 fokig melegítjük állandó keverés mellett. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk és forráspontig melegítjük. A csokit összetörjük és a zselatinnal együtt a kakaós krémhez adjuk és addig kevergetjük, míg fel nem oldódik. Szoba hőmérsékletűre hűtve óvatosan beleforgatjuk a fél liter habbá vert tejszínt. Ráöntjük a kókuszos tészta alapra, majd minimum 6 órát dermesztjük a hűtőszekrényben. Friss gyümölcsökkel és csokival díszíthetjük.