24 október, 2016

Szilvás Clafoutis ( szilvás pite ), gluténmentes

Szilvás Clafoutis ( szilvás pite ), gluténmentes
Címke: , , ,

Megosztás

Szilvás Clafoutis ( szilvás pite ), gluténmentes

1 kg szilva
5 db tojás
100 g vaj
200 g rizsliszt
100 g kristálycukor

50 g porcukor
20 g vaníliás cukor
20 ml rum
1 g őrölt fahéj

A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. Megszórjuk fahéjjal, porcukorral és meglocsoljuk a rummal. Elkeverjük és 2 órát hagyjuk állni. A vajat felolvasztjuk és egy részével vékonyan kikenjük a sütőformánkat. A tojásokat cukorral, vaníliás cukorral gép segítségével, nagy fordulatszámon habosra keverjük, míg azok el nem olvadnak. Beleforgatjuk a lisztet, a maradék vajat és a szilvából kiengedett levet-szirupot. A kivajazott formába öntjük, beletesszük a szilvákat és 160 fokon 35-40 percig sütjük.
Az itt leírt mennyiség 2 db 26 cm-es piteformában lett megsütve.
Készülhet még cseresznyéből, meggyből, eperből vagy bármilyen más bogyós gyümölcsből. Ha barackkal sütnénk, akkor érdemes először a gyümölcsöt leforrázni, így a héját könnyen le tudjuk húzni, majd a továbbiakban a fent leírtak szerint járjunk el.

13924924_1199767153378961_3338336160617437517_n